Barát vagy ellenség a tej?

Barát vagy ellenség a tej?   A legújabb kutatások szerint a tej nem egyszerű tápanyag, hanem egy komplex jelátviteli rendszer, így mindenkinek egyedileg kell mérlegelnie, hogy előnyei és hátrányai milyen mennyiség fogyasztása esetén egyensúlyozódnak ki. „A tej élet, erő, egészség”, hirdették évtizedeken át, ma viszont az európaiak 15%-a orvosi/egészségügyi vagy életmódbeli okokra hivatkozva nem fogyaszt…

NAPI 2 POHÁR EBBŐL AZ ITALBÓL ÉS NINCS TÖBBÉ HASI ZSÍR, MAGAS VÉRNYOMÁS, MAGAS KOLESZTERIN

NAPI 2 POHÁR EBBŐL AZ ITALBÓL ÉS NINCS TÖBBÉ HASI ZSÍR, MAGAS VÉRNYOMÁS, MAGAS KOLESZTERIN   Szerencsére egy teljesen hétköznapi italról van szó, így te is könnyedén beépítheted az étrendedbe. A D-vitamint tartalmazó tej fogyasztása megduplázhatja a fogyást, ám egy friss kutatás most azt is megállapította, naponta mennyit kell belőle meginni, hogy valóban segítsen a súlyvesztésben.  …

Cukkini lepényke

 Cukkini lepényke   Fedezd fel a cukkini „krokett” receptünket Cervinus Fenomenale sajttal, amely karakteres, érett ízvilágával bármely ételre hatással van, és ínyenccé teszi azt. Nem kell sok belőle, hogy érezd miért is a kedvence sok Cervinus sajtrajongóknak. Ezt a lepényke akár előételként, akár hús kísérőjeként is megállja a helyét. Sőt akár reggelire is fogyasztható sonkával…

Brutális drágulás a boltokban: lassan már luxus lesz a magyarok kedvenc sajtja

Brutális drágulás a boltokban: lassan már luxus lesz a magyarok kedvenc sajtja   Hónapok óta folyamatosan nő a tejtermékek ára Magyarországon, és a jelek szerint egyelőre semmi sem képes még csak lelassítani se a drágulást. A legnagyobb mértékben a magyarok kedvenc sajtjának mondható trappista ára emelkedett, amely 2022 júniusában az előző év azonos hónapjához képest…

Nehéz helyzetbe kerültek a hazai tejtermelők

Nehéz helyzetbe kerültek a hazai tejtermelők     Megállíthatatlanul emelkedik a nyers tej ára, s bár külföldön a hazainál is magasabb árat kínálnak az alapanyagért a feldolgozók, a magyar gazdák egyelőre kiállnak a hazai tejágazat mellett, nem adják el külföldre az árut. A termelők ugyanakkor egyre nehezebb helyzetbe kerülnek: a nagy meleg miatt kevesebb tejet…

Tészta pizza stílusban

Tészta pizza stílusban   Kanada egy híres séfjénél találtunk egy nagyon gusztusos rakott tésztát, reszelt sajttal, olasz kolbásszal, pepperonival és házi paradicsomszósszal. Nem csak könnyen elkészíthető itthon is, de ízvilága egy hagyományos kolbászos pizzára hasonlít, ami biztos nyerő lehet a gyerekeknél, hiszen a tészta, és a pizza a mindenük. 🙂  Ideale sajtunkkal készítsd el, ami…

Sajtos Gofri   Igaz a gofrit általában édes formában ismerjük, mitöbb 3 féle alaprecept is ismert, megkülönböztetünk belga, amerikai és liege-i típusú gofri. Van vastagabb tésztájú és könnyed- ropogós tésztájú, melyet élesztővel készítenek, de az amerikai gofrit sütőporral készítik. Szoky most sós formában mutat be egy receptet, amely szendvics alapnak is kitűnő. Díjnyertes Cervinus Superiore sajtunk…

Megőrülnek a magyarok ezért a sajtért: úgy veszik, mint a cukrot

Megőrülnek a magyarok ezért a sajtért: úgy veszik, mint a cukrot   Ha sajtról van szó, a magyar fogyasztók árérzékenyek, tízből kilencen nagy boltláncokban és hipermarketekben veszik meg a termékeket, és a legtöbben havonta 3-4 ezer forintot költenek sajtokra. A magyar sajtvásárlók körében messze a trappista a legkeresettebb, majd a mozzarella és az eidami jön…

Egy kis kémia: Mi az a FERMENTÁCIÓ ?

Egy kis kémia: Mi az a FERMENTÁCIÓ ?     A fermentált élelmiszerek és italok évezredek óta léteznek, de az egészséges életmódot és természetes termékeket kereső fogyasztók megújult érdeklődésének örvendenek. Valamennyien ismerjük, a sajtokat, a savanyú káposztát és a bort fermentált termékként; azonban vannak kevésbé nyilvánvaló példák, mint a kávé és a kakaóbab, a miso…

Nizzai saláta

Nizzai saláta   Előételnek, piknikre vagy grillezéshez kísérőnek próbáld ki Te is ezt a saláta receptet, amely jól kihozza a nyár ízei. Tésztából, tonhalból, Caciotta sajtból, paradicsomból, kaliforniai paprikából, olajbogyóból, babból és újhagymából áll, könnyű, ízletes és mégis tápláló. Tegyük hozzá, számos verziója létezik ennek is, és több francia régióban is vitatkoznak egyes összetevőkön. Van…