Milyen a tökéletes sajt? A sajtkészítő mester megmutatta

Milyen a tökéletes sajt? A sajtkészítő mester megmutatta   Az M5 csatorna Mesterember című műsorában egy nemzetközi megmérettetésen ezüstérmet szerzett sajtkészítő mester mutatta meg mitől lesz tökéletes a sajt. Vajon a tejcukornak milyen jelentősége van a préselés, sózás és érlelés során? Megmutatjuk! Végigkövethetik a folyamatot, hogyan lesz a friss tejből ínycsiklandozó sajtkülönlegesség.   A videóért…

Sajtóközlemény Szarvasi Agrár Zrt. idén 5. alkalommal nyerte el a Business Superbrands díjat

Sajtóközlemény    Szarvasi Agrár Zrt. idén 5. alkalommal nyerte el a Business Superbrands díjat Minősített minőség: elismerés a legkiválóbb márkáknak   Idén tizennegyedik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Business Superbrands díjakat.   A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy, a nemzetközi program keretében a legkiválóbb…

Filléres termék, mégis keveset iszunk belőle: mi a baj a magyar tejjel?

Filléres termék, mégis keveset iszunk belőle: mi a baj a magyar tejjel?     Szakemberek szerint még mindig nem fogyasztunk elég tejterméket, annak ellenére sem, hogy tudjuk, számos jótékony hatással rendelkeznek. Pedig az áruházak polcain rengeteg termék közül választhatunk, annak megfelelően, hogy milyen típust preferálunk. Cikkünkben most annak jártunk utána, hogyan alakult a tej ára…

Nagy a különbség a bolti és a kistermelői sajtok között: mutatjuk, miért

Nagy a különbség a bolti és a kistermelői sajtok között: mutatjuk, miért     Kétségtelen, hogy mi, magyarok odavagyunk a sajtokért és más tejtermékekért is, ám nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségben fogyasztjuk el őket. Egy igazán finom sajt kiemelkedő ízélményt tud nyújtani, ám az esetek többségében egyszerűen csak levesszük az áruházak polcairól őket, betesszük…

Fenomenális sajtos csirkemell színes tésztával Szoky konyhája recept

Fenomenális sajtos csirkemell színes tésztával Szoky konyhája recept     Ha egy csodálatos ízvilágú ételre vágynátok, és ha szeretitek az igazán intenzív ízű, illatú sajtot, mint a Cervinus sajtcsalád 5 hónapos érlelésű  Cervinus Fenomenale sajtja és húst is kedvelitek, akkor tiszta szívből ajánljuk ezt a receptet nem fogtok csalódni benne. 55 perc könnyű 730 kcal/fő…

Megtudtuk a terveket: szintet lépne a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro

Megtudtuk a terveket: szintet lépne a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro   Nyugat-európai szintű gazdasággá fejlődhet a következő években a Talentis Agro Zrt., amelynek nem titkolt célja az sem, hogy olyan szintre emelje a céget, hogy a tojáságazatban is vezető szerepet töltsön be – mondta az Agrárszektornak Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette,…

A tej a legfőbb kalciumforrásunk

A tej a legfőbb kalciumforrásunk     A tej legelső táplálékunk: anyatej formájában. Számos vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, mely kedvezően hat szervezetünkre. Az ENSZ mezőgazdasági és élelmezési szervezete, a FAO 2001-ben június elsejét jelölte meg a tej világnapjának. Magyar táplálkozási ajánlás szerint naponta fél liter tejet vagy ennek megfelelő tejterméket javasolt fogyasztani. Ennek oka, hogy…