Sajtkrémleves Fenomenális ízvilágú finomság – Szoky konyhája

 Sajtkrémleves Fenomenális ízvilágú finomság -Szoky konyhája      Egy kis kényeztetés Szokytól, leves formájában. Hiszen a leveseknek nagy szerepe van az étkezéseknél, és hűvös időben kifejezetten jól esik a léleknek egy meleg leves. A fergetes ízvilágú sajtlevest az érett Cervinus Fenomenale sajtból készíti.  40 perc könnyű 721 kcal/fő HOZZÁVALÓK 4 személyre: 200 g Szarvasi Cervinus…

Meglepő dologra derült fény: tényleg csak így lehet jó minőségű a tej?

Meglepő dologra derült fény: tényleg csak így lehet jó minőségű a tej?   Kiváló minőségű sajtot csakis kiváló minőségű tejből lehetséges készíteni! A Szarvasi Agrár Zrt. tejgazdaságban kiemelten figyelünk állataink lehető legjobb körülményeinek biztosítására!     A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában működő Élelmiszer- Biotechnológiai Kutatócsoport és a Soft Flow Kft. közösen dolgozik azért, hogy…

Lehullt a lepel a magyar tejtermékekről: ezeket biztosan sokan nem tudták eddig

Lehullt a lepel a magyar tejtermékekről: ezeket biztosan sokan nem tudták eddig   A tejre és a tejből készült termékekre, mint egészséges tápanyagforrásokra hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács együttműködésével megvalósuló kampány novemberben. Céljuk a minőségi tej és tejtermékek belföldi fogyasztásának ösztönzése, illetve a…

Tejipari bemutató napok és workshop – Oltós alvasztású sajtok készítése, sajthibák

Tejipari bemutató napok és workshop – Oltós alvasztású sajtok készítése, sajthibák   A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az idei őszi félévben már harmadszor rendezi meg Tejipari bemutató napjait workshop keretében, amely novemberben az Oltós alvasztású sajtokról, illetve a sajthibákról szól.     A 2021. november 9-10-re tervezett rendezvény két héttel később, november 23-24. között kerül…

A Szarvasi Cervinus Fenomenale 5 hónapos érlelésű sajt bizonyult a legjobb kemény sajtnak

Kemény sajtok vaktesztje: melyik a legfinomabbA Szarvasi Cervinus Fenomenale 5 hónapos érlelésű sajt bizonyult a legjobb kemény sajtnak   Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarországon az egyik legismertebb és leghitelesebb független szervezet, a Magyar Ár-Érték Kutató Egyesület által végzett vakteszt során a Szarvasi Agrár Zrt. sajtja a Szarvasi Cervinus Fenomenale 5 hónapos érlelésű sajt bizonyult a…

Sajtos galuska csudafinom és Pikk Pakk a technológia – Szoky konyhája

Sajtos galuska csudafinom és Pikk Pakk a technológia  -Szoky konyhája   Hűvösebb időszakra,Szoky  igazán laktató és gyorsan elkészíthető krémes selymes galuskát készített Szarvasi Caciotta sajtból, kolozsvári szalonnából, hagymával.    30 perc + 10 perc sütés könnyű 1078 kcal/fő HOZZÁVALÓK  4 személyre:  200 g Szarvasi Caciotta sajt,  500 g finomliszt,  5 db tojás,  250 g kolozsvári…

TEJFOGYASZTÁST NÉPSZERŰSÍTŐ KAMPÁNY INDUL

TEJFOGYASZTÁST NÉPSZERŰSÍTŐ KAMPÁNY INDUL   A tejágazat alapvető ágazata a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak, ezért fontos a stabil működése – mondta Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára a tárca, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, illetve az Agrármarketing Centrum fogyasztásösztönző kampányáról szóló sajtótájékoztatón szerdán.     Megjegyezte: a minisztérium évente több tízmillió forintot…

Sajtos Naan házilag

Sajtos Naan házilag     Mindannyian ismerjük ezt az indiai kenyeret, és nyilvánvalóan mindannyian szeretjük, mert nagyon finom! A Naan egy kovászos, kemencében sült vagy tandoorban sült lepénykenyér, amely főként Nyugat-Ázsia, Közép-Ázsia, Indiai szubkontinens, Indonézia, Mianmar és a Karib-térség konyháiban található. A naan tandoorban történő sütésével a jól elszenesedett részek és ropogós szélek jönnek létre. A…

A sör és az érlelt sajt örök – derült ki több ezer éves székletmintákból

A sör és az érlelt sajt örök – derült ki több ezer éves székletmintákból   Bronz- és vaskori leletek bizonyítják, hogy az osztrák Alpok sóbányászai sörük mellé sajtot is fogyasztottak.   Nem is akármilyen sajtot fogyasztottak 2700 évvel ezelőtt: a Hallstattban talált ürülékmaradványok alapján az itteni bányászok érlelt kéksajtot ettek – derül ki a The…

EZEKET EGYE CSONTRITKULÁS ELLEN A DIETETIKUS SZERINT

EZEKET EGYE CSONTRITKULÁS ELLEN A DIETETIKUS SZERINT   A legkisebbek is tudják már, hogy a tej tele van kalciummal, ami az ép, erős fogak és csontok egyik alapvető építőeleme. Dietetikusunk azonban az alábbiakban minden olyan élelmiszert összegyűjtött, amit a tejen kívül ehetünk az életkorral és sok egyéb tényező folytán jelentkező csontritkulás megelőzése érdekében. A csontritkulás…