Krémes Polenta grillezett steakkel és paradicsommal

Krémes Polenta grillezett steakkel és paradicsommal   Finom, kiadós krémes  polenta, a roppanos paradicsom, és a pecsenye ami olvad a szájban. Ez maga a tökéletesség!  A Polenta nagyon sok konyhában nagyon gyakori, de valószínűleg sehol sem annyira, mint Erdélyben, bár Olaszországban is nagyon kedvelt. Azt mondják, hogy a polenta / puliszka románul a mamaliga paraszti…

Sajtmajszoló britek

Sajtmajszoló britek   Mi, magyarok nem számítunk kiemelkedő sajtfogyasztóknak ellenben a britekkel. Ők ugyanis az összes élelmiszeren belül a sajt fogyasztása ugrott meg leginkább a karanténidőszak hatására.   Végig ették a palettát A Covid-19 korlátozások kezdete óta az emberek egyértelműen többet vásárolnak a kiskereskedelemben, mint a járvány előtt. A vörös húsok és tejtermékek értékesítése is látványosan…

2021-es Gyomaendrődi Sajt- és Túrófesztivál

  Programajánlat 2021-es Gyomaendrődi Sajt- és Túrófesztivál Kedves Sajtkedvelő!   Szeretnék javasolni egy szuper sajtos programot Neked szeptemberre! A 2020-as Gyomaendrődi Sajt- és Túrófesztivál sajnos a pandémia miatt elmaradt, és az ideinek a tavaszi megrendezése is nagy kockázattal járt volna, így a szervezőbizottság úgy döntött, hogy őszre halasztja a rendezvényt. A fesztivál 2021 szeptember 17-19-én…

A grillszezon forgalmán is érződött a kerti sütögetés nyújtotta szabadságérzet

A grilltermékek piaca több mint tízmilliárd forintosra nőtt, és ebben még csak a tematikus élelmiszerek forgalma szerepel. Az áruházláncok a tavalyi növekedés után kibővített választékkal készülnek az idei szezonra. Csaknem 10,5 milliárd forintot költött a lakosság a grillszezon elmaradhatatlan kellékeire, grillkolbászra, -sajtra és fűszerkeverékekre a tavaly februártól idén januárig tartó egy évben – derült ki…

Ravioli capresi

Az olasz Capri szigetének egyik szimbolikus étele a Caprese saláta mellett. A töltött tészta „gombócokat” friss olasz Caciotta sajttal készítik és nápolyi paradicsomos ragúval tálalják. A látványos tájképpel és kobaltkék tengerrel határolt Capri a Földközi-tenger egyik ékköve, dús növényzete és varázslatos szépsége az évszázadok során értelmiségiek, művészek és írók kedvelt helyévé tette. Az ókori történelem,…

Hatalmas Szarvasi Serpenyős Grillsajt kihelyezések az Auchan áruházakban

Hatalmas Szarvasi Serpenyős Grillsajt kihelyezések az Auchan áruházakban   Nagy örömünkre szolgál, hogy az Auchan áruházlánc kiemelt termékként kezeli Szarvasi Serpenyős Grillsajtjainkat és a különleges akciók mellett hatalmas kihelyezésekkel találkozhatunk az Auchan áruházakban.  Szinte biztos, hogy lépten-nyomon „beleütközhetünk” a grillsajtokba, hiszen a grillsajt polcokon kívül még sok esetben az áruházak bejárati részén, a középső főfolyosókon…

Bagel Cervinus Perfetto sajttal

Bagel Cervinus Perfetto sajttal   Az eredeti bagel, lengyel zsidó találmány, mely a 19 század végén az Amerikába kivándorolt zsidók tették népszerűvé Manhattanben majd egész USA-ban. Sűrű tésztájú édeskés zsemle, melynek lyuk van a közepén, amit hagyományosan anno kézzel formálták élesztett búzatésztából, nagyjából kézi méretű gyűrűvé, amelyet először rövid ideig vízben főznek, majd megsütnek, hogy…

Trade magazin 2021. április

A Szarvasi Agrár Zrt. palettáján a grillsajtok új termékkörként jelennek meg. – Érlelt prémium sajtjaink sikeres piaci bevezetése után kereskedelmi partnereink kérésére fejlesztettük ki serpenyős grillsajt termékcsaládunkat és ennek két ízesített változatát, mivel a magyar piacon alig található magas minőségű, 100%-osan természetes, GMO-mentes grillsajt – mondja Molnár Balázs, a Szarvasi Agrár Zrt. kereskedelmi vezetője. A cég a Talentis Agro…

Cézár saláta

Miért pont Cézár a neve? Ezt a salátát az olasz  Cesare Cardini készítette saját Caesar’s  vendéglőjében és ez alapján nevezte el a salátát. 1918 körül emigrált az Egyesült Államokba, hogy éttermet hozzon létre. A receptet azóta is többféle variációban készítik. Eredeti összetevői még eleinte tojást is tartalmaztak, de elhagyták higiéniai okokból. A modern receptek többsége…

Sajtos-spenótos sonkás Club Sandwich

Sajtos-spenótos sonkás Club Sandwich   John Montagu admirális, híres kártyajátékos készítette el véletlenül az első szendvicsét: praktikus okokból összerakott kenyeret hússal, zöldségekkel, sajttal. Híres sandwich-ének fogyasztása Angliában, majd az Egyesült Államokban a 19. században terjedt el. Elsősorban az elit számára szolgálták fel: arisztokratáknak és gazdag üzletembereknek, szűkkörű és zárt “VIP” klubokban – így innen ered…