Óriási meglepetés: nem húsféle lett a magyarok kedvenc grillétele

Óriási meglepetés: nem húsféle lett a magyarok kedvenc grillétele     Nagy meglepetést hozott a Mit eszik az ország? – Nagy grillfelmérése. Közel 1500 internetező véleménye alapján készült kutatás megmutatta, hogy itthon legszívesebben sajtot teszünk a grillrácsra, de a húsok mellett a legjobb 5 közé került még gomba és cukkini is. A grillezett camembert sajt…

Gascogne-i kecskesajtos káposztaleves

Gascogne-i kecskesajtos káposztaleves     A mai Franciaország dél-nyugati csücskében a négy testőr egyikének, D’Artagnan szűkebb hazájában, „Gaszkonyban”  készítik ezt a különleges levest. A gascogni étel gazdagabb, mint a provence-i napsütéses konyha. Szívesen használnak laktató alapanyagokat, mint általában a hegyvidékeken: burgonya, kolbász, tojás, sonka . Ez a leves is tartalmaz minden jót, babot, káposztát, bacont,…

Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és túrófesztivál, 2021. szeptember 17-19.

Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és túrófesztivál, 2021. szeptember 17-19.     Az egészséges életmód és egészséges táplálkozás fontosságát hangsúlyozza a rendezvény, ezért ebben az évben BIO kiállítók is részt vesznek a fesztiválon sajt, bor és méz termékeikkel.   A rendezvénnyel nemcsak a hazai tejes termékeket szeretnénk megismertetni, hanem az egészséges táplálkozás fontosságára is szeretnénk felhívni a…

Mi kerül ennyibe egy liter tejen?

Mi kerül ennyibe egy liter tejen?   Csakis megszállott elemzőknek ajánlom az alábbi cikket, akik rendkívül kíváncsiak arra, hogy pl. a tej – amely a sajtok alapanyaga – vagy valamely mezőgazdasági termék előállítási költsége milyen összetevőkből áll össze…     Valamennyi gazdálkodót, de fogyasztót is érdekelheti, érdekli, hogy vajon mennyibe kerül egy liter tej, vagy…

Július 25. – A bor és a sajt ünnepe

Július 25. – A bor és a sajt ünnepe   2014 óta, július 25-én ünneplik az Egyesült Államokban a bort és a sajtot, vagyis a tökéletes párost. Azzal a nem titkolt céllal alapították meg a Nemzeti Bor- és Sajt ünnepét, hogy a rendkívüli mértékben elhízott országban felhívják a figyelmet a minőségi sajtok és borok tökéletes…

Leveles tészta falatkák, sajttal tapenade-dal

Leveles tészta falatkák, sajttal tapenade-dal     Ropogós, könnyen és gyorsan elkészíthetőek ezek a kis leveles tészta tapenade ( tapönád) falatkák, finom Caciotta és Cervinus Perfetto sajttal. Fenséges borkorcsolyák, melyek megfelelő kísérői lehetnek a nyári aperitifek-nek.  Az olasz konyha egyik legismertebb előétele a tapenade, vagyis olajbogyókrém. Az olajbogyó és a belőle készült tapenade – és…

Gasztrohorror: elkészült a sajtosmakaróni-fagyi

Gasztrohorror: elkészült a sajtosmakaróni-fagyi     Ugyan azt hittük, hogy az egyre képtelenebb ötleteket felvonultató gasztronómiában már nem nagyon lehet minket meglepni, ezt a véleményünket kénytelenek leszünk újragondolni most, hogy az amerikai piacokon megjelent valami, amire tényleg nem számítottunk: a sajtos makaróni ízű fagyi.     A jégkrém a Kraft és a Van Leeuwen együttműködésében…

A Szarvasi Agrár Zrt. támogatja a Szarvasi Birkózást!

A Szarvasi Agrár Zrt.  támogatja  a  Szarvasi Birkózást!   A Szarvasi Agrár Zrt. szívén viseli a közössége jólétét és az egészséges életmód támogatását, így szeretne a jövőben olyan tevékenységeket is támogatni, mely jó példával jár ebben elöl. A Szarvasi Birkózó Egyesület a múltjával és jelenleg folytatott tevékenységével is méltán vívta ki vállalatunk elismerését és ezzel…

4 sajtos pizza, Quattro Formaggi

HOZZÁVALÓK  4db olasz pizzához: (recept lásd youtube: Jamie Oliver, Gennaro Contaldo : How to make perfect pizza:)  500g pizza/ kenyérliszt    egy tk só 7 g szárított élesztő vagy 15 g friss élesztő  325ml meleg víz  8 ek passata ( 2 ek /pizza) 1 gerezd fokhagyma  só, ízlés szerint bazsalikom, oregano 10 dkg Cervinus Fenomenale  10dkg…

A Nagy GRILLSAJT TESZT

A Nagy GRILLSAJT TESZT   Július elején a maradokapenzemnel blog szokásos módon elvégezte a grillsajtok összehasonlító tesztjét, melyen a Szarvasi Serpenyős Grillsajt az előkelő 3. helyezést érte el. Meg kell jegyezzem persze, hogy ha úgy készíted el sajtunkat, ahogy Szoky csinálja az alábbi videóban és egy kicsit megmozgatod a sajtot sütés közben, akkor nem tapad…