Sajtos Naan házilag

Sajtos Naan házilag     Mindannyian ismerjük ezt az indiai kenyeret, és nyilvánvalóan mindannyian szeretjük, mert nagyon finom! A Naan egy kovászos, kemencében sült vagy tandoorban sült lepénykenyér, amely főként Nyugat-Ázsia, Közép-Ázsia, Indiai szubkontinens, Indonézia, Mianmar és a Karib-térség konyháiban található. A naan tandoorban történő sütésével a jól elszenesedett részek és ropogós szélek jönnek létre. A…

Croque-monsieur

Croque-monsieur     A Croque-monsieur egy Franciaországból származó meleg szendvics, amelyet puha szeletelt szendvics kenyérből, sonkából és sajtból készítenek, ideális esetben tűzhelyen serpenyőben vagy sütőben, vagy az 1970-es és 1980-as évektől kezdve speciális elektromos berendezésben grillezve. Készíthetjük vajjal vagy crème fraîche -sel,(francia tejszínes tejföl), de a legelterjedtebb, hogy  béchamel mártással dúsítják. Ha egy tükörtojást sütünk…

Őszi Waldorf saláta sajttal

Őszi Waldorf saláta sajttal   Itt az ősz, és a finom szezonális gyümölcsökből vétek lenne nem készíteni egy finom salátát. Talán a legismertebb őszi saláta a Waldorf saláta. Mivel gyümölcsös összetevőihez nagyon passzol a sajt, ezért mi most hozzá tökéletesen passzoló ÚJ sajtunkkal, a Szarvasi Ideale sajttal turbózzuk fel. Története: A Waldorf saláta Manhattan szívében…

Sajtos rakott patiszon

Sajtos rakott patiszon     Nyáron egészen szeptemberig a tökök egyik fajtája izgalmas alternatívát jelenthet a káposzta, cukkini, főzőtök helyett. Valamiért ezt a csillagtöknek nevezett fajtát a magyar konyha vagy mellőzi, vagy kirántva készíti csak, pedig igazán ízletes lehet egyéb elkészítési módja is. Zsírtartalma alacsony. Kis mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat és karotinoidokat, de C-vitamin-tartalma kiemelkedő. Tartalmaz…

Leveles tészta falatkák, sajttal tapenade-dal

Leveles tészta falatkák, sajttal tapenade-dal     Ropogós, könnyen és gyorsan elkészíthetőek ezek a kis leveles tészta tapenade ( tapönád) falatkák, finom Caciotta és Cervinus Perfetto sajttal. Fenséges borkorcsolyák, melyek megfelelő kísérői lehetnek a nyári aperitifek-nek.  Az olasz konyha egyik legismertebb előétele a tapenade, vagyis olajbogyókrém. Az olajbogyó és a belőle készült tapenade – és…

4 sajtos pizza, Quattro Formaggi

HOZZÁVALÓK  4db olasz pizzához: (recept lásd youtube: Jamie Oliver, Gennaro Contaldo : How to make perfect pizza:)  500g pizza/ kenyérliszt    egy tk só 7 g szárított élesztő vagy 15 g friss élesztő  325ml meleg víz  8 ek passata ( 2 ek /pizza) 1 gerezd fokhagyma  só, ízlés szerint bazsalikom, oregano 10 dkg Cervinus Fenomenale  10dkg…

Fenomenális sajtos csirkemell színes tésztával Szoky konyhája recept

Fenomenális sajtos csirkemell színes tésztával Szoky konyhája recept     Ha egy csodálatos ízvilágú ételre vágynátok, és ha szeretitek az igazán intenzív ízű, illatú sajtot, mint a Cervinus sajtcsalád 5 hónapos érlelésű  Cervinus Fenomenale sajtja és húst is kedvelitek, akkor tiszta szívből ajánljuk ezt a receptet nem fogtok csalódni benne. 55 perc könnyű 730 kcal/fő…

Krémes Polenta grillezett steakkel és paradicsommal

Krémes Polenta grillezett steakkel és paradicsommal   Finom, kiadós krémes  polenta, a roppanos paradicsom, és a pecsenye ami olvad a szájban. Ez maga a tökéletesség!  A Polenta nagyon sok konyhában nagyon gyakori, de valószínűleg sehol sem annyira, mint Erdélyben, bár Olaszországban is nagyon kedvelt. Azt mondják, hogy a polenta / puliszka románul a mamaliga paraszti…

Ravioli capresi

Az olasz Capri szigetének egyik szimbolikus étele a Caprese saláta mellett. A töltött tészta „gombócokat” friss olasz Caciotta sajttal készítik és nápolyi paradicsomos ragúval tálalják. A látványos tájképpel és kobaltkék tengerrel határolt Capri a Földközi-tenger egyik ékköve, dús növényzete és varázslatos szépsége az évszázadok során értelmiségiek, művészek és írók kedvelt helyévé tette. Az ókori történelem,…

Bagel Cervinus Perfetto sajttal

Bagel Cervinus Perfetto sajttal   Az eredeti bagel, lengyel zsidó találmány, mely a 19 század végén az Amerikába kivándorolt zsidók tették népszerűvé Manhattanben majd egész USA-ban. Sűrű tésztájú édeskés zsemle, melynek lyuk van a közepén, amit hagyományosan anno kézzel formálták élesztett búzatésztából, nagyjából kézi méretű gyűrűvé, amelyet először rövid ideig vízben főznek, majd megsütnek, hogy…