2019. év októberében megnyitottuk 1,1 Mrd Ft beruházásból megvalósult sajtüzemünket, amelyben világszínvonalú olasz technológiát felhasználva prémium minőségű sajtokat készítünk.

A XXI. század egyik legmodernebb érlelő technológiájának köszönhetően a hagyományos olasz sajtgyártás módszerét fejlesztettük kimagasló szintre.

A technológia legfontosabb elemei

Standard Tech érlelő rendszer egy kimagasló technikai színvonalú berendezés rendszer, amely egy nagyon alacsony energia felhasználással párosul.

A “Free cooling system” segítségével, akár az energia 75%-a is megtakarítható. A rendszer a külső környezeti adottságokat, a külső levegőt használja fel működése során ahelyett, hogy aggregátorokat használna, ezáltal jelentősen csökkentve az energia-felvételt, továbbá a hőcserélés során friss szűrt levegőt juttatva az üzembe. A kompresszor vezérlő egységnek köszönhetően a kondenzációs hőmérsékletet a külső hőmérséklet alapján állítja be.

A VELO-CE csővezeték rendszer, egy speciális csővezeték rendszer (képünkön zöld színű), amely poliészter anyagból készül, lézerrel, speciálisan elhelyezett perforációkkal, a megfelelő levegőáramlás érdekében.

A ventillációs eszközhöz egy külön egységgel csatlakoznak. A rendszer könnyen fel és leszerelhető a megfelelő üzemi higiénia (tisztíthatóság) biztosítása érdekében. A szövetszálak hosszabb ideig képesek megakadályozni, illetve szabályozni a páratartalmat más rendszerekhez képest, ezáltal megakadályozva a nem kívánt kondenzációkat, továbbá jelentősen csökkentve a fertőzések veszélyét

Az üzem teljes rendszere számítógép által vezérelt és kontrollált – szabályozott hőmérsékletet és páratartalmat biztosít az üzem különböző helyiségeiben.

A rendszer teljes mértékben megfelel a tejüzemi higiéniai követelményeknek, az összes európai szabványnak, sőt még a német TÜV rendszerek is kifogásolhatatlannak találták.

img6

EGÉSZSÉGÉRE

Ezért együnk minden nap sajtot

A sajtok egészségre gyakorolt hatásairól kettős kép él a köztudatban, sokan a zsír- és koleszterintartalmuk miatt nem tartják egészségesnek. Egy közelmúltban végzett kutatás azonban megállapította, hogy a rendszeres sajtfogyasztás olyan komoly betegségek megelőzésében is segíthet, mint a stroke, vagy a szívinfarktus.
Miért egészségesebbek a Szarvasi Cervinus sajtok?

Hírek és újdonságok

Kiemelkedő eredmények a World Cheese Awards 2024 versenyen

A sajtkészítés világának egyik legnagyobb és legrangosabb eseménye a World Cheese Awards, amely minden évben összehozza a világ legjobb sajtkészítőit, hogy megmérettessék legkiválóbb termékeiket. A 2024-es versenyt Portugália látta vendégül, ahol 47 ország 4786 sajtkülönlegességét bírálta el a 240 szakértőből álló nemzetközi zsűri. A rendezvény nem csupán a sajtok minőségének, hanem a kézművességnek, tradíciónak és…

Rangos elismerésben részesült a Szarvasi Serpenyős Grillsajt

Harmadik alkalommal adták át a Nők Lapja Food Awards díjait, amelyekkel a közönség kedvenc termékeit jutalmazták. Az idei verseny során több, mint 135.000 szavazat érkezett a nevezett élelmiszerekre és italokra, melyek a hazai boltok polcain megtalálhatók, és a legmagasabb fogyasztói elvárásokat képviselik. A 2024-es díjazottak között különleges figyelmet érdemel a Szarvasi Serpenyős Grillsajt, amely a…

Kiváló eredménnyel zártak a Cervinus sajtok az idei Sajtmustrán

Idén rendezték meg a 12. Sajtmustrát. Az esemény Magyarország egyik legfontosabb sajtversenye, ahol hazai és külföldi sajtkészítők mutathatták be kiváló termékeiket. Célja, hogy népszerűsítse a hazai kézműves sajtokat, és elismerje a legjobbakat a kategóriák széles választékában. Az esemény egyre nagyobb figyelmet kap, mivel egyre több magyar vásárló keresi az autentikus, minőségi sajtokat, amelyek a helyi…

auchan-300x150
Prima
tesco-300x150