Brokkoli krémleves sajttal
A brokkoli az élénkzöld virágaival és gazdag tápanyagprofiljával egy igazi szupersztár a zöldségek között. Kiváló forrása a C- és K-vitaminnak, valamint a folsavnak, a rostoknak és számos alapvető ásványi anyagnak. Ráadásul a konyhában is egy nagyon sokoldalú alapanyagnak számít. Ez a nagyon egyszerűen elkészíthető brokkoli krémleves pedig ötvözi a zöldség jótékony tulajdonságait a sajt gazdag és krémes finomságával. Tökéletes választás lehet hűvös estékre, esős napokra, vagy bármikor, amikor egy kis kulináris ölelésre van szükséged.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg brokkoli
- 30 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db húsleveskocka
- 2 dl tejszín
- 20 dkg Cervinus Perfetto sajt
- kevés olaj vagy vaj
- só, bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát vágjuk apróra, a burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockákra, a brokkolit pedig szedjük rózsáira. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a brokkolit, a burgonyát és az apróra vágott fokhagymát. Egy kis ideig pároljuk, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Dobjuk bele a leveskockát, ízesítsük sóval és borssal, majd főzzük addig, ameddig a brokkoli és a burgonya meg nem puhul. Ezután turmixoljuk simára, öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk fel. Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.