Töltött csirkecomb forrólevegős sütőben – Szoky konyhája
A töltött csirke általánosságban a magyarok egyik kedvelt étele, lásd pl. gödöllői csirkecomb. Szoky most nem hagyományos módon tölti meg a csirkecombokat, hanem természetesen mindenféle jósággal. A karfiol mellett Cervinus Perfetto sajtunknak is ott a helye benne. Mindenképpen csontozott combbal, vagy esetleg mellel érdemes dolgozni! Nagyobb comboknál az is egy opció, hogy kettesével sütjük meg, úgy a hő jobban át tudja járni! Míg az első fordulót fogyasztja a család a második még kényelmesen sül. Ez a kellemes töltelék akár szelet húsokba is jól tölthető, hajtható, fogvájóval összetűzhető. Ajánljuk még melegszendvicskrémnek is ezt a kiváló tölteléket, ha nincs otthon hús hozzá. Jó étvágyat kívánunk ehhez a nem mindennapi finomsághoz!
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db 280 g-os csirkecomb,
- 200 g Szarvasi Perfetto sajt,
- 500 g karfiol,
- 50 g teavaj,
- 1 evőkanál zsír,
- 1 kis csokor petrezselyem,
- 2 db vöröshagyma,
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma,
- só, tört színes bors,
- tört koriandermag,
- 1 késhegynyi kurkuma,
- 1 késhegynyi szerecsendió,
- minimális olaj spray
ELKÉSZÍTÉS
- Kicsontozzuk a csirkecombot, a csontot körbevágjuk apró mozdulatokkal.
- fűszerezzük mindkét oldalát, ízesítjük sóval, színes borssal, korianderrel, majd betesszük a hűtőbe, hogy picit összeérjenek az ízek
- a karfiolt alaposan meg kell mosni, rózsáira szedjük és 90 fokos sós vízben 6-8 perc alatt vajpuhára főzzük fedő alatt
- felvágjuk a vöröshagymát apróra, majd a fokhagymát is vékony szeletekre vágjuk,
- lepirítjuk a hagymákat fél perc alatt zsiradékon,
- majd gorombára vágjuk a petrezselymet
- hozzáadjuk a petrezselymet a pirított hagymához és jól leszűrjük a karfiolt
- összetörjük a karfiolt, és hozzáadjuk a vajat, a késhegynyi kurkumát és szerecsendiót, majd hozzáadjuk a hagyma-keveréket is
- lereszeljük a Cervinus Perfetto sajtot és belekeverjük a karfiolos masszába
- betöltjük egy habzsákba a masszát a fellazított combok bőre alá
- A combok sütése forró levegős sütőben: megpermetezzük pici olajjal, majd 160 ˚C fokon 10 percig sütjük, majd 180 ˚C fokon 8 percig, végül a maradék reszelt sajtot ráhalmozzuk és 200˚C fokon még 5 percig sütjük.