Töltött gomba

Töltött gomba A gombák töltése különböző töltelékekkel az olasz és francia konyhákban vált igazán népszerűvé, ahol gyakran használnak sajtokat, fűszernövényeket és húst a töltelékhez. A 19. században a francia konyhaművészetben gyakran szerepeltek töltött zöldségek és gombák is. Az olaszok a töltött gombákat antipasti (előételek) részeként szolgálják fel, gyakran fokhagymával, zsem-lemorzsával és parmezánnal töltve. Ez az…

Sajtos-csirkés quesadilla

Sajtos-csirkés quesadilla A sajtos-csirkés quesadilla a mexikói konyha egyik modern variációja, amely a hagyományos quesadilla alapjaira épül, de a 20. század végén az Egyesült Államokban vált népszerűvé. Az alap quesadilla, amely kukorica- vagy búzalisztből készült tortilla és sajt keverékét tartalmazza, már évszázadok óta ismert Mexikóban, ahol gyakran töltötték különböző ízesítésekkel. A csirkés változat a mexikói…

Töltött kétszer sült burgonya

Töltött kétszer sült burgonya A töltött kétszer sült burgonya egy klasszikus amerikai étel, amely a kényelmes és ízletes házi ételek közé tartozik. Az étel gyökerei az Egyesült Államokban találhatók, ahol az egyszerűen elkészíthető és kiadós ételek nagy népszerűségnek örvendenek. A burgonya, mint alapanyag, már évszázadok óta a főzés egyik alapeleme, és a kétszer sült változat…

Lazacfilé Krémes Sajtmártásban

Lazacfilé Krémes Sajtmártásban A lazac, mint alapanyag a skandináv és az észak-amerikai konyhákban tradicionális. A krémes sajtmártás és a lazac kombinációja a modern étkezési trendekhez kapcsolódik, ahol a könnyű, ízletes és tápláló ételek népszerűek. Az étel ötvözi a friss lazac természetes gazdagságát a krémes szósz gazdag ízével, ami a francia és a mediterrán konyhák hatását…

Cervinus sajtos fondue

Cervinus sajtos fondue A fondue eredete Svájcból származik, és a 18. században terjedt el szélesebb körben, különösen a hegyvidéki régiókban. Kezdetben egyszerű, olvasztott sajt- és kenyérkombinációként készült, mivel ezeket az alapanyagokat könnyen el lehetett tárolni a hideg hónapokban. A recept először 1825-ben jelent meg írásban Brillat-Savarin francia gasztronómus által. A 20. század közepén, Svájc nemzeti…

Brokkoli krémleves sajttal

Brokkoli krémleves sajttal   A brokkoli az élénkzöld virágaival és gazdag tápanyagprofiljával egy igazi szupersztár a zöldségek között. Kiváló forrása a C- és K-vitaminnak, valamint a folsavnak, a rostoknak és számos alapvető ásványi anyagnak. Ráadásul a konyhában is egy nagyon sokoldalú alapanyagnak számít. Ez a nagyon egyszerűen elkészíthető brokkoli krémleves pedig ötvözi a zöldség jótékony…

Foccacia-olasz kenyérlepényke

 Foccacia-olasz kenyérlepényke   A Focaccia (ejtsd: fo-kah-cha) a pizza tésztához hasonló lapos kenyér, amely lehet édes vagy sós. Olaszországban Liguria a focaccia legismertebb régiója, amelyet Genovában „classica”-nak hívnak, és ami 1/2-1 hüvelyk vastag, könnyű kéreggel és olajjal teli bemélyedésekkel a felületén. Liguriában egy másik kedvenc a focaccia di Recco, amely egy nagyon vékony, friss sajttal…

Töltött csirkecomb forrólevegős sütőben – Szoky konyhája

Töltött csirkecomb forrólevegős sütőben – Szoky konyhája   A töltött csirke általánosságban a magyarok egyik kedvelt étele, lásd pl. gödöllői csirkecomb. Szoky most nem hagyományos módon tölti meg a csirkecombokat, hanem természetesen mindenféle jósággal. A karfiol mellett Cervinus Perfetto sajtunknak is ott a helye benne. Mindenképpen csontozott combbal, vagy esetleg mellel érdemes dolgozni! Nagyobb comboknál…

Rizottó tökkel és sajttal

Rizottó tökkel és sajttal   A risotto nem egy bonyolult étel, mégis kíván egy jó adag odafigyelést. Elsősorban nem mindegy milyen rizsből főzzük, érdemes utánanézni, bár manapság a szupermarketek is árulnak risotto rizst. Egy tökéletes rizottó a készítőjétől megköveteli a türelmes és fáradhatatlan keverést. Fontos, hogy a rizsszemek felhevüljenek a forró zsiradékon és hogy mindez gyorsan, egyenletesen…

A legjobb paradicsomos sajtos húsgombóc

A legjobb paradicsomos sajtos húsgombóc   Azon töprengsz, hogy mit készíthetnél ma este vacsorára? Van egy remek receptünk, amit az egész család imádni fog. Ez a szuper egyszerű húsgombócos recept az egész családodnak és vendégeidnek is tetszeni fog – mert igen, ez az étel egy baráti vagy családi vacsora alkalmával is tálalható. Ezek a húsgombócok…